Viața sănătoasă: 8 motive pentru a bea 8 pahare de apă pe zi … în fiecare zi

839
0

Șaizeci la sută din corpul uman adult este alcătuit din apă. Fluidele noastre corporale: sânge, limf, sucuri digestive, urină, lacrimi și sudoare sunt formate în principal din apă. Viața sănătoasă trebuie să includă consumul conștient de apă.

Apa este critică pentru aproape toate funcțiile corpului – circulația, digestia, absorbția și eliminarea deșeurilor, doar pentru a numi câteva. Atunci când toxinele din mediul înconjurător (sau alimentele) își fac drumul în corpul nostru, ele se efectuează în urină (95% apă) și transpirația (99% apă).

Cantitatea de apă necesară poate varia de la o persoană la alta. Unde trăim, nivelul activității noastre și alimentația noastră vor influența cât de multă apă are nevoie organismul nostru. Pe măsură ce corpul nostru folosește energie, pierdem apă, deci este important să ne lubrifiam în mod constant. Se pare că, pentru a evita chiar deshidratarea moderată, 8 căni de apă reprezintă un punct de plecare destul de bun pentru a trăi sănătoși și pentru a rămâne hidratat. Unii sugerează 8 (8 oz) ochelari pe zi, în timp ce alții sugerează să vă luați greutatea corporală (în lire sterline), împărțind-o în jumătate și consumând multe uncii. În funcție de dieta dvs., acest lucru vă poate oferi puțin mai multă apă decât aveți nevoie. Majoritatea oamenilor primesc aproximativ 20% din nevoile lor de hidratare zilnică de la alimentele lor, potrivit Clinicii Mayo. Dar puțină apă suplimentară nu va face nici un rău.

Dacă exersați, va trebui să compensați pierderea apei din sudoare. Pentru un antrenament tipic, care durează aproximativ 30 de minute, ar trebui să fie suficiente aproximativ două cești de apă suplimentară.

Citiți mai multe despre BPA în sticlele de apă

Iată opt motive pentru a menține apa potabilă:

  1. Ține mintea tăcută: Creierul nostru este în mare parte apă. Băutura îți menține mintea “hidratată” – te ajută să gândești, să îmbunătățești concentrarea și să te păstrezi în alertă.
  2. Hidratarea pielii: uitați hidratatoarele de piele scumpe și chimice. Lăsați-o să-și facă munca. Apa păstrează pielea moale și suplă și reduce ridurile. Trebuie să spunem mai mult?
  3. Împiedică durerile de cap: Știați că majoritatea durerilor de cap sunt cauzate de hidratarea ușoară? Dacă sunteți predispus la dureri de cap, încercați să vă ridicați aportul de apă. Starea hidratată poate ajuta chiar la eliminarea sau reducerea incidenței migrenei.
  4. Reduce crampele musculare: Apa este sistemul natural de lubrifiere al organismului. O hidratare corectă vă va menține articulațiile lubrifiate, iar mușchii mai suplu și mai elastic – ceea ce va reduce durerea.
  5. Îndepărtează toxinele: corpurile noastre folosesc apă pentru a elimina în mod natural deșeurile prin transpirație și urinare, asigurând un echilibru mai bun al sistemului. Dacă suferiți de pietre la rinichi sau infecții cronice ale tractului urinar – apa este cel mai bun pariu!
  6. Îmbunătățește funcția imună: Având în vedere rolul important pe care îl joacă apa în multe dintre sistemele și procesele noastre corporale, nu este de mirare că cineva care bea apă în mod regulat este mai puțin probabil să se îmbolnăvească. Starea hidratată vă poate ajuta să vă protejați de orice, de la răceala și gripa obișnuită, până la boli mai grave, cum ar fi cancerul și infarctul.
  7. Sprijină greutatea sănătoasă: Apa ne ajută să păstrăm apetitul sub control, oferindu-ne un sentiment de plenitudine, astfel încât ne simțim satisfăcuți.

În timpul perioadelor, organismul va descompune mai multe substanțe care necesită eliminare. Toxinele care au fost stocate în țesutul de grăsime pot fi eliberate în cantități mai mari în acest timp. Apa ajută la îndepărtarea acestora din corpul nostru.

Apa este deosebit de importantă pentru persoanele care urmează diete cu conținut scăzut de carbohidrați / bogate în proteine, care au tendința de a pune un plus de stres asupra rinichilor din cauza acumulării azotului. Este nevoie de puțină apă pentru a procesa acest exces de produs secundar de azot.

  1. Imbunatateste digestia: Poate cel mai important este rolul pe care apa il joaca in digestie. Sănătatea sănătoasă depinde de o digestie bună. Apa este esențială pentru digestia și absorbția alimentelor. De asemenea, apa ajută la prevenirea constipației, care poate inhiba buna digestie și eliminare.

Deci, deși nord-americanii sunt foarte norocoși să aibă acces ușor la aprovizionarea cu apă decentă, există încă o oportunitate de a optimiza calitatea apei potabile. Consultați acest articol de la “Natural Savvy” privind filtrarea și sursele de apă pentru mai multe informații.

Deci, țineți minte, data viitoare când trebuie să vă stingeți setea, alegeți apă. Corpul tău vă va mulțumi cu bună sănătate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here