Ordinea corectă de aplicare a machiajului

371
0

Dacă te rătăcești printre etapele machiajului și nu știi care după care merge, continuă să citești. Ordinea de aplicare a machiajului este importantă pentru rezistența și aspectul final al acestuia. În continuare, îți prezint un ghid de aplicare a machiajului pe etape. Cam asta ar fi ordinea corectă:

  1. Demachiere și hidratare– înainte de a începe un machiaj, este esențial ca tenul nostru să fie curat și hidratat. Demachiază-te, spală-te și apoi aplică o cremă hidratantă. Las-o să acționeze vreo 10 minute, înainte de a continua.
  2. Baza pentru față– următorul pas este aplicarea bazei sau primer-ului. Baza pentru față pregătește tenul pentru fondul de ten, închizând porii. Rolul principal al bazei este sporirea rezistenței machiajului.
  3. Fond de ten– după ce baza a intrat bine în piele, se aplică fondul de ten cu un beauty blender sau o pensulă. Fondul de ten are rolul de uniformizare a culorii pielii și mascarea imperfecțiunilor.
  4. Corector– se aplică corector în mod special pe zona cearcănelor, pentru a le acoperi și a oferi, în același timp, un strop de lumină privirii. De asemenea, cu ajutorul corectorului putem ascunde micile imperfecțiuni, cum ar fi un coș, roșeața și altele.
  5. Pudră– pudra translucidă sau matifiantă se folosește pentru a reduce luciul inestetic al feței, provocat de sebuum. În același timp aceasta fixează machiajul și îl face mai rezistent.
  6. Sprâncene– a venit rândul sprâncenelor. Le accentuăm cu un fard sau un creion. De asemenea, le putem pieptăna cu gel fixator.
  7. Ochi– coborând un pic, ajungem la ochi. Aici aplicăm mai întâi baza pentru farduri, apoi fardurile, trasăm linia de tuș cu eyeliner-ul (desigur dacă tipul de machiaj care îl facem include acest pas), apoi dăm genele cu mascara. Opțional le putem ondula înainte de asta.
  8. Contur, iluminator– trecem înapoi la față, pentru a-i accentua trăsăturile. Conturăm fața cu o pudră de contur, sculptând-o frumos, apoi aplicăm iluminatorul pentru a scoate în evidență zonele proeminente. Acest pas definește trăsăturile feței.
  9. Blush– această etapă este opțională. Dacă vrei un strop de culoare în obraji, atunci acesta este momentul s-o faci. Aplică blush-ul pe merele obrajilor .
  10. Buze – am ajuns și la ultima etapă. Aceasta include conturarea buzelor, aplicarea rujului și a luciului (opțional).

     Și gata. Simplu,nu? Nu e atât de complicat precum pare. Sunt doar câteva etape care trebuiesc memorizate. Te asigur că după câteva aplicări conform regulilor, mâinile tale vor ști singure ce au de făcut . Va fi ca un reflex deja. Sper că ți-a fost util acest articol. Dacă da, nu uita să pui un like și să distribui prietenelor tale. Pe curând!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here