Sjekk dette før du velger treningssenter

En god kollega lokker deg med, en annonse vekker opp den dårlige samvittigheten eller et nytt tilbud virker spennende.

Noen ganger er det å begynne å trene resultatet av en lang tankeprosess, men det kan også være noe vi gjør på impuls.

Uansett hva grunnen er, er det viktig at du tenker deg litt om før du signerer kontrakten på treningssenteret.

Les kontrakten

Velg med omhu

Tenk dessuten gjennom både din egen motivasjon for trene, og hvilke muligheter hvert enkelt senter gir deg.

– Velg et senter med god beliggenhet i forhold til jobb eller hjem, og pass på at de har det utstyret og de timene du har behov for og ønsker deg, sier personlig trener Line Marion Nielsen Kjøniksen ved Gympartner.

Her er de 15 spørsmålene du bør stille før du signerer kontakten:

Valg av senter:

1. Hvor ligger senteret?

– Er beliggenheten praktisk i forhold til stedet du bor eller jobber? Hvis det er kort vei fra jobben eller hjemmet ditt, eller du passerer senteret på vei hjem fra jobb, er det et stort pluss. Da er det lettere å bli minnet om at du bør trene samtidig som det er lett å komme seg dit. Må du ta buss en time hver vei for å komme deg på trening, gjerne etter jobb eller studier, er det litt mer tiltak og motivasjonen kan ofte falle raskere, sier personlig trener ved Gympartner Line Marion Nielsen Kjøniksen.

2. Når på døgnet kan og vil jeg trene? Treningen har helt enorm effekt Sjekk disse øvelsene med kettlebells.

Enten du er A-menneske eller B-menneske, vil kroppen påvirke når på døgnet du foretrekker å trene. For de fleste handler det likevel ikke om når de foretrekker å trene, men når de har muligheten til å trene innimellom andre travle gjøremål.

– Er du en morgenfugl og vil trene før jobb, bør du sjekke åpningstidene nøye. Det samme gjelder om du liker å trene i helgene eller sent på kvelden. De aller fleste sentre har gode åpningstider, men det varierer en del. Sjekk det opp før du starter, sier Line Marion Nielsen Kjøniksen.Pappa brøt kontakten med Jan-Arne

3. Hva liker jeg å trene?

– Er du glad i dansetimer i sal, er det veldig dumt å melde seg inn på et nøkkelkortsenter som kun har styrketreningsstudio. Det er viktig i en oppstartsfase at treningen er morsom, og derfor bør du sjekke ut tilbudet på senteret i forhold til dine interesser. Når du har kommet litt i gang, kan du prøve deg på andre treningsformer du enda ikke har et like godt forhold til, sier Nielsen Kjøniksen.

4. Hvor ofte kan jeg trene?

– Mange har ambisjoner om å trene på senter fire-fem ganger i uken – se bare på antallet som trener i januar. Du må tenke over hva som er realistisk for deg i din hverdag over tid. Klarer du å komme deg til senteret fast for å trene en til to ganger i uken, vil det forsvare prisen du betaler, sier Nielsen Kjøniksen. Med denne løsningen vil du trene hver dag Den billigste varianten koster et par hundre kroner.

– Skulle du derimot se at det er vanskelig å få det til, og at det blir ett til to besøk i måneden, bør du kanskje revurdere hva slags trening som passer deg. Kanskje kan det være bedre anvendte kroner å investere i utstyr til å trene hjemme i stedet, sier Nielsen Kjøniksen.